درباره استانبول
جاذبه های گردشگری استانبول بیار جالب بوده چون این شهر مرز میان آسیا و اروپا است و در گذشته پایتخت امپراطوریهای بزرگ جهان بود.
ناگفته نماند استانبول تنها شهری در جهان است که میان دو قاره قرار گرفته است.
استانبول با ۱۹/۹ میلیون نفر جمعیت، یکی از پرجمعیت ترین تراکهای شهری اروپا و همچنین پرجمعیت ترین شهر دنیا بوده است.
استانبول دارای آب و هوای نیمه گرمسیری و مرطوب است. همچنین آب و هوایی معتدل دارد و فصل خشک ندارد. بیشتر فصول سال بارندگی دارد ولی تابستان استانبول گرم است. زمستان ها دارای آب و هوایی معتدل با بارش برف و باران است.
ایا صوفیه
این کلیسا نخستین کلیسای بزرگ و همچنین یکی از جاذبه های گردشگری استانبول نام گرفت. سلیمان اول دستور داد نقاشیها و نگارگریهای داخل ایاصوفیه را بپوشانند تا نماز جمعه در آنجا خوانده شود.
این کلیسا در سال ۵۳۷ توسط امپراتور بیزانس بنا شد و ابتدا کلیسایی برای مسیحیت شرق به حساب می آمد. به مدت ۶ قرن ایاصوفیه کلیسای کاتولیک رمی به حساب می آمد، تا این که در سال ۱۴۵۳ این بنا به مسجد تبدیل شد و تا ۱۹۳۱ باقی ماند.
مسجد سلطان احمد یا مسجد آبی
یکی دیگر از جاذبه های گردشگری استانبول مسجد سلطان احمد است که در قرن 17 بنا شده ایت. به خاطر رنگ آبی کاشی هایش به مسجد آبی هم شهرت پیدا کرده است.
از قرن 17 تا به امروز مکانی برای عبادت و نیایش مسلمانان بوده است. در این مسجد هنوز هم نمازهای پنجگانه برگزار می شود برای همین برای بازدید از این مسجد باید حواستان به زمان نماز و عبادت هم باشد.
کاخ توپکاپی
کاخ توپقاپی از معروف ترین جاذبه های گردشگری استانبول است و همچنین قصرهای معروف امپراتوری عثمانی است که از ۱۴۶۵ تا ۱۸۵۳ مرکز اداری این امپراتوری بود. این قصر باشکوه با معماری نفس گیری که دارد توسط ۵ کیلومتر دیوار سنگی با ۲۷ برج دیدبانی احاطه شده و روایت گر عظمت امپراتوری عثمانی است.
این کاخ باشکوه و زیبا در قرن ۱۵ ساخته شده و مشرف به دریای مرمره، تنگه بسفر و شاخ طلایی استانبول است. اگر می خواهید کل مجموعه را ببینید حداقل به ۳-۴ ساعت زمان نیاز دارید چون این کاخ قسمت های مختلفی دارد.
بازار بزرگ
بازار بزرگ استانبول یکی از بزرگترین و قدیمیترین بازارهای سرپوشیده در جهان است. این بازار (از جاذبه های گردشگری استانبول) در سال ۱۴۵۵ به دستور سلطان محمد فاتح ساخته شد و در قرن ۱۶ گسترش پیدا کرد. این بازار دارای ۶۰ راهرو و بیش از ۳۰۰۰ مغازه بوده و روزانه حدود ۲۵۰هزار تا ۴۰۰هزار میباشد.
معماری بازار بزرگ استانبول برای ما خیلی غریبه نیست و شبیه به بازارهای سنتی شهرهای ایرن است . در این بازار ۵۰۰۰ مغازه وجود دارند و انواع محصولات از جواهرآلات و طلا گرفته تا ادویه، عتیقه جات، فرش و لوازم حمام ترکی را می توانید در این بازار پیدا کنید.
آب انبار باسیلیکا سیسترن
باسیلیکا در لغت به معنای مکانی برای عبادت است و بزرگترین آب انبار بهجای مانده از امپراتوری روم شرقی به حساب میآید. باسیلیکا سیسترن سرداب کلیسایی در استانبول است. این مکان را حدود 1500 سال پیش ساختهاند.
این آب انبار در قرن ۶ و به دستور امپراتور ژوستین یکم برای تامین آب مورد نیاز اهلی استانبول ساخته شده است. ۳۳۶ ستون در ۱۲ ردیف این آب انبار بی نظیر را تشکیل می دهند. اما یکی از مشهورترین بخش های آب انبار، پایه های ستونی است که به نام سنگ های مدوسا شهرت پیدا کرده است.
مسجد سلیمانیه
در بالای منطقه سلطان احمد و بر فراز تپه ای یکی دیگر از جاذبه های گردشگری استانبول واقع شده است. مسجد سلیمانیه بین سال های ۱۵۴۹ و ۱۵۷۵،یکی از معماران معروف ساخته شده است.
ارتفاع گنبد این مسجد ۵۳ متر و قطر گنبد ۲۷٫۵ متر است. در گوشه ای از این مسجد هم آرامگاه سلطان سلیمان و همسر محبوبش، خرم سلطان قرار دارد.
کاخ دلمه باغچه
کاخ دولماباغچه بین سالهای ۱۸۴۳ و ۱۸۵۶، با مساحت 45 هزاری بدستور سلطان بنا شده است. این کاخ دارای سه بخش اصلی است طبقه مستخدمین طبقه کارمندان و منشیها و طبقه حریم شاهنشاهی می باشد. این قصر باشکوه در قرن ۱۹ ساخته شده و ۱۴ تن روکش طلا در ساخت این قصر به کار رفته است.
امروزه یکی از باشکوه ترین جاذبه های گردشگری استانبول به حساب می آید.بزرگ ترین لوستر کریستالی دنیا که هدیه ای از طرف ملکه ویکتوریاست در این قصر نگهداری می شود.
معرفی برج گالاتا
این برج در زمان ساختش یعنی در قرن چهارده و حدود سال 1348 میلادی بلندترین ساختمان استانبول به حساب می آمد. اما امروزه با آنکه 9 طبقه دارد، قامتش در میان ساخت و سازهای شهری کمتر به چشم می آید.
این برج ۶۷ متر ارتفاع دارد و بر فراز تپه ای مشرف به منطقه قدیم و تنگه بسفر قرار گرفته است. از بالای این برج چشم اندازی ۳۶۰ درجه از کل شهر استانبول داشته باشید.
میدان هیپودروم
نخستین هیپودروم در استانبول، در سال 203 میلادی در زمانی بنا شد که این شهر با نام بیزانتیوم شناخته می شد. هیپودروم محلی برای مسابقات اسب دوانی و سایر تفریحات استفاده میشود.
بسیاری از جاذبه های گردشگری استانبول در نزدیکی و مجاورت میدان هیپودروم قرار گرفته اند.
مسجد سلطان احمد یا همان مسجد آبی و آب انبار باسیلیکا سیسترن در نزدیکی همین میدان قرار دارند. به گفته مورخین، هیپودروم ساخته کنستانتین با حدود 450 متر طول و 130 متر عرض، ظرفیت کافی برای 100 هزار تماشاگر را داشته است.